Een winddicht houten skelet door Econstruct Verheyen.

Wat is houtskeletbouw

De naam verklapt het al: een houten skelet vormt de basis van deze bouwmethode. Bij houtskeletbouw zijn zowel de wanden als het dak van een constructie gemaakt uit hoogwaardig hout.

Onze slim ontworpen wandopbouw biedt een uitstekende isolatie en vochtregulatie, en een beperkte wanddikte.

Meerdere isolatielagen verminderen warmteverlies en elimineren storende geluiden van buitenaf. De isolatie zit verborgen achter een binnen- en buitenafwerking naar keuze.

De voordelen van houtskeletbouw

Icoon energiezuinig wonen.

Energiezuinig wonen

Dankzij de isolerende eigenschappen van hout geniet je van een optimaal thermisch comfort. Je woning blijft warm in de winter en koel in de zomer. Dat verlaagt aanzienlijk je energiekosten.

Icoon korte opbouwtijd.

Korte opbouwtijd

De wanden worden op voorhand in ons atelier gemaakt waardoor de opbouwtijd op de werf kort is.

Icoon aangenaam binnenklimaat.

Aangenaam binnenklimaat

Hout ademt en reguleert vocht op natuurlijke wijze. Dit resulteert in een gezond binnenklimaat, vrij van schadelijke stoffen.

Icoon ontelbare afwerkingsstijlen.

Ontelbare afwerkingsstijlen

Houtskeletbouw kan in elke stijl worden uitgevoerd en er zijn ontelbare afwerkings-mogelijkheden langs binnen- en buitenzijde.

Houten binnenmuren die geplaatst worden met de kraan door Econstruct Verheyen.
Een huis gebouwd met houtskelet door Econstruct Verheyen.

Ontdek ons bouwproces

Icoon verkennend gesprek.

Verkennend gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek luisteren we naar jouw wensen en bekijken we samen de mogelijkheden.

Icoon creatief ontwerpproces.

Creatief ontwerpproces

Een architect tekent jouw bouwplan uit, rekening houdend met jouw wensen, behoeften en budget.

Icoon gedetailleerde planning.

Gedetailleerde planning

Een goede voorbereiding en planning is een must voor een geslaagd bouwproject. We werken een volledig administratief plan uit: alle materiaalkeuzes worden gemaakt en op elkaar afgestemd, het project wordt volledig besproken met jou als bouwheer, zodat je perfect weet wat het eindresultaat zal zijn.

Icoon nauwkeurige uitvoering.

Nauwkeurige uitvoering

De werkzaamheden gaan van start. Dit omvat de prefabricatie en plaatsing van het houtskelet, maar ook de gevel- en binnenafwerking van jouw woning.

Op zoek naar inspiratie?

Ontdek de geheimen achter duurzaam wonen, energie-efficiëntie en tijdloos design met ons gratis e-book. Leer hoe deze innovatieve bouwmethode niet alleen je huis, maar ook je levensstijl transformeert. Bereid je helemaal voor om de volgende stap te zetten naar je droomwoning.

Rode pijl als opsommingsteken.

Een wegwijzer naar je droomwoning

Rode pijl als opsommingsteken.

Voordelen van houtskeletbouw

Rode pijl als opsommingsteken.

Bouwtips

Rode pijl als opsommingsteken.

Checklist bouwbudget

Ontvang mijn gratis e-book

Veelgestelde vragen

Kunnen we een woning in opbouw bezoeken?

Ja, dat kan zeker. We vernemen graag van je wat je graag wil zien, dan plannen we samen een bezoek in naar een project waar we op dat moment mee bezig zijn of reeds is afgewerkt.

Hoe gaat het bouwproces exact in zijn werk?

Belangrijk is dat de bouwplannen volledig correct zijn uitgewerkt. Samen met de architect bekijken we deze in detail zodat alle muren op de correcte plaats staan, de indeling van de kamers wordt overlopen, de afmetingen van de ramen worden overlopen…

Nadat structureel alles op punt staat is het tijd om de materiaalkeuzes te maken. Wanneer alle keuzes zijn gemaakt, worden deze samen met jou finaal overlopen en ronden we dit proces af. Mogelijks maak je duurdere of goedkopere keuzes dan voorzien op de offerte. Alle verrekeningen bezorgen we je voor de start van de werken.


Wanneer alle beslissingen zijn genomen, wordt de woning uitgetekend en geprefabriceerd. Er kunnen nu geen wijzigingen meer gebeuren. Geduldig afwachten nu, alle gemaakte beslissingen worden op elkaar afgestemd en uitgewerkt in 1 mooie, afgewerkte woning.

Wat wordt er tijdens het eerste verkennende gesprek besproken?

Graag bespreken we wat jouw wensen juist zijn: aantal kamers, stijl, belangrijke zaken om rekening mee te houden… Ook het budget is een belangrijke factor die we graag bespreken.

Mogelijk heb je al een architect aangesteld, dan kunnen we met het voorontwerp een raming maken voor de bouw van je woning. Heb je nog geen architect? Dan kunnen we vanuit een aantal basis-plannetjes die we beschikbaar hebben, een raming maken.

Zie je een samenwerking zitten? We zitten graag samen om de volgende stappen te zetten richting uitvoering van het project.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren.

Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.